rodzaj wydarzenia
Warsztaty
kiedy
20.10.2018 / Sobota / 12:00
gdzie
DK Praga
bilet
udział bezpłatny - zapisy online

PRZEZ ŻOŁĄDEK DO SERCA. Syria

Kuchnia syryjska jest tak bogata jak dzieje tego kraju sięgające III tysiąclecia przez naszą erą.
To wtedy powstało na terytorium dzisiejszej Syrii pierwsze państwo, o którym wspominają źródła pisane.

Potem było częścią Imperium Rzymskiego, zostało podbite przez Arabów, włączone do Imperium Osmańskiego, podporządkowywane Egiptowi, Turcji, Francji i Wielkiej Brytanii.
W kuchni syryjskiej krzyżują się te wszystkie wpływy dając w efekcie oszałamiająco bogatą gastronomię.

O tym jak wygląda tradycyjny syryjskie posiłek, czym są mezze, a czym labne opowiedzą Karima Kanjo i Agnieszka Rodowicz.

Zapisz się!

Projekt finansowany z Funduszu Animacji Kultury

Nasza strona używa „ciasteczek”. Dowiedz się więcej